Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi birinci yaşına örnek bir farkındalık ile girdi. Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri hafta sonu Belediye Meclis salonunda buluşarak “Filistin’de Çocuk Olmak” gündemli yılın ilk toplantısında hissettiklerini yaşıtları ile paylaştı.


Düzce Belediyesi, her yaştan Düzceli’nin aktif yönetime katılımını önemseyerek bünyesinde oluşturduğu Kent Konseyi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve son olarak Çocuk Meclisi’nin toplantılarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimat ve desteği ile bir yıl önce kurulan Kent Konseyi Çocuk Meclisi birinci yaşına Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek girdi.


ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN FİLİSTİN’DE YAŞANANLARI DİNLEDİLER
Düzce Belediye Meclisi’nde hafta sonu düzenlenen yılın ilk meclis toplantısında Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli’nin ev sahipliğinde, Çocuk Meclisi üyeleri hazır bulunurken aileleri de izleyici olarak yerini aldı. Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin refakat ettiği oturumda Ecrin Gül program akışını aktarırken Başkan Vekili Gösterişli ve Çocuk Meclisi Başkanı Ömer Faruk Çalışkan Filistin ile ilgili görüşlerini meclis üyeleri ile paylaştı. Toplantının diğer konukları ise Gazze’deki saldırılarda yaralanarak Türkiye’ye getirilen ve konaklama konusunda Düzce Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Filistinli misafirler oldu. Meclis üyelerini can kulağı ile dinleyen konuklar çocukların Filistin ile ilgili anlattıklarını duygulu gözlerle izledi.


Programın son kısmında Düzce Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi bir yıllık gönüllü çalışmalarını içeren bir sunum yaparak Çocuk Hakları Bildirgesinden maddeler okudu, konukları bilgilendirdi. Daha sonra Namık Kemal İlkokulu 2-K sınıfı tarafından hazırlanan Filistin’de devam eden haksız saldırıların anlatıldığı resim sergisi konukların beğenisine sunuldu. Çocukların farkındalık konusunda çok açık olduklarını dile getiren misafirler organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantı meclisin birinci yaşı için hazırlanan pastanın kesimi ve ikramı ardından sona erdi.