Düzce Belediyesi tarafından 2022 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısında Düzce Kent Konseyi önergesiyle kabul edilerek hizmete sunduğu "Evlilik Okulu Eğitimleri" Kültür İşleri Müdürlüğü Belmek bünyesinde Düzce Belediyesi Nikah Salonunda eğitimlerine devam ediyor.


Toplumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimizi geliştirmeye devam ederek, her yönüyle gelişen ve değişen bir Düzce için en güzelini yapmanın gayreti içerisindeyiz.
Bir senedir Düzce’de bekar, nişanlı, evli, evlilik kararı almış çiftlere ve bireylere hizmet veren kursumuz, evlilik ve aile birliğini güçlendirmenin yanı sıra aile içi şiddeti ve boşanmaya sebep olan sorunları sağlıklı bir şekilde çözmeye yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Türk toplumunun en büyük avantaj ve gücü aile yapısıdır. Düzce Belediyesi’nin bu amaçlarla hazırladığı ve Düzce Kent Konseyi ortaklığında hizmete aldığı kurs; evlilik hazırlığı yapan çiftlere, yeni evli çiftlere ve evliliğinde sorun yaşayan çiftlere çözüm önerileri sunarak yardımcı olunan bir eğitim programı olarak planlandı. Uzm. Psk. Ersan Şimşek tarafından verilen eğitimler; katılımcılara evlilik süreci ile ilgili farkındalık, iletişimi daha sağlıklı yönetebilmenin yolları, olası sorunlar karşısında problem çözebilme becerilerini geliştirmeleri, mutlu olmanın değil, mutlu kalabilmenin yollarına dair bilgilendirmeler, çiftlerin iletişim becerilerini artırılarak çatışma çözme yeteneklerini geliştirmesi, finansal planlama konusunda bilinçlenmesi ve duygusal zekalarını güçlendirmesi için çeşitli eğitimler sunuluyor, seminerler aracılığıyla yol gösteriyor.

Eğitime katılan kişilere seminer sonunda katılım belgesi verilirken programa başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler 0380 514 25 44 ve 0380 523 88 33 numaralı hatlar üzerinden arayarak yahut 0537 527 09 57 Whatsap hattı üzerinden yetkililerle iletişime geçebilirler.