Düzce Belediyesi Düzce Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 7. Si düzenlenen
Düzce Otları Bereket Festivali’nin ilk gününde turnuva şeklinde düzenlenen “Tabağını Hayal Gücünle Süsle” yemek yarışması şampiyonları belli oldu. 10 grubun yarıştığı Festivalde  finale kalan iki grup arasında yapılan yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

Düzce Belediyesi BelTUR  A.Ş. Mutfak Sanatları Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Tabağını Hayal Gücünle Süsle” yemek yarışmasının finali ilginç çekişmeyle 1.sini buldu. 


Finale kalarak hünerlerini sergileyen yarışmacı iki grup son karşılaşmasını Mutfak Sanatları Merkezi’nde Düzce Belediyesi Başkan Yardımcıları Oya Kocaman ve  Hüdaver Gösterişli’nin katılımıyla   Düzceli Sinema Sanatçısı Nurullah Çelebi, Kent Konseyi ve BelTUR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İmran Aktepe,  BelTUR Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Yıldız, BelTUR ve Mutfak Sanatları Merkezi Şef’lerinden oluşan seçkin  jüri üyeleri karşısında sergiledi. MsmAkademi Koordinatörü Neslihan Ay tarafından bilgilendirilen yarışmacılar; kendilerine rastgele sunulan Düzce’ye özgü çeşitli otlardan  ve malzemelerden hayal güçleriyle yemek hazırladı. Kendilerine verilen kısa süre içerisinde  geliştirdikleri yemeklerle jüri üyelerinin karşısında lezzetlerini sunan yarışmacıların heyecanı ve birbirlerine yapmış oldukları eğlenceli atıflar gözlerden kaçmadı. Sunum ve  tadım sırasında grupların heyecanı gözlerinden okunurken jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandı.








YARIŞMA 1.Sİ OTLU TATLI BİR YIL MUTFAK SANATLARI MERKEZİ MENÜSÜNDE

Finale kalan ve Düzceli  Fenomen Eltiler olarak anılan Nuray Bekoğlu ve Nurten Bekoğlu; OtluTatlı olarak yaptıkları yemek ile jürinin beğenisini kazanarak yarışmanın şampiyonu oldular.





Dereceye girenlere Düzce Ticaret Odası tarafından elektrikli mutfak eşyası hediye edildi. Ödüllerini ve plaketlerini  Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli ve Oya Kocaman verirken,  Yemek Yarışmasının Organizasyonunu yürüten Düzce BelTUR A.Ş.- Mutfak Sanatları Merkezi Akademi Koordinatörü Neslihan Ay’a Düzce Kent Konseyi adına  İmran Aktepe tarafından ‘ Festivale Değer Katanlar” teşekkür plaketi takdim edildi.

Yarışmanın sürprizi ise; şampiyon olan Düzceli  Fenomen Eltiler olarak anılan Nuray Bekoğlu ve Nurten Bekoğlu’nun yapmış olduğu  OtluTatlı’nın  Mutfak Sanatları Merkezi’nde kendi isimleri ile bir yıl boyunca müşterilere sunulması ve 8. Düzce Otları Bereket Festivali’nde yapılacak olan yemek yarışmasının jüri üyesi olmaya hak kazanması oldu.

“Tabağını Hayal Gücünle Süsle” yemek yarışmasını organize eden, düzenleyen, katılım sağlayan, Düzce’nin festivalini güçlendiren herkese çok teşekkür ederiz.