Düzce Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’nin 7’incisi bu yıl 7-8-9 Temmuz tarihlerinde ilk kez Prusias ad Hypium Konuralp Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.





Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce Kent Konseyi, Kadın, Çocuk ve Gençlik Meclisleri ile Düzce TSO’nun yanı sıra Düzceli kadınlar başta olmak üzere yüzlerce gönüllünün katılım sağladığı festival bu yıl ilk kez Prusias ad Hypium Konuralp Antik Kenti’nde düzenlendi.

Festival süresince, Düzce'de bulunan ilgili Kurum ve Kuruluşlar, Kültür Dernekleri ve vatandaşlarımız almış oldukları stantlarda ilimizin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini ziyaretçilere tanıttılar. Stantlar Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları, Sanat ve Hediye Sokağı, Yöresel Ürünler, Ayakta Atıştırmalıklar - Lezzet Durakları, Köy Kosepti, Düzce Markaları ve Kurumların Tanıtımlarından oluşan 93 stant ve 156 Girişimciden oluştu.

 Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ, Düzce Milletvekili Sayın Ayşe KEŞİR, Düzce Milletvekili Sayın Ercan ÖZTÜRK, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim SÖZBİR,  Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur AYNAN, Düzce TSO Meclis Başkanı Tanju ACAR, Düzce Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer YÜKSEL ve  STK temsilcileri ile birlikte stantları ziyaret etti.