Düzce tarihinde yine bir ilk, Kent Konseyi tarafından uygulamaya geçildi.

Düzce kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla harekete geçen Kent Konseyi; sosyal kültürel hayatımızı yaşatmak ve güçlendirmek amacı ile geniş kapsamlı projelerine devam ediyor.

Bu amaçla gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Katılımcılar bu çalışma ile kentlilik bilincini pekiştirerek, Düzceli'lik ruhu ile birlikte hareket edebilmek amacıyla Düzce Kent Konseyi Halk Oyunları ekibini kurdu. Böylelikle Düzce kültürünü tanıma, sosyalleşme ve Düzce'yi çeşitli platformlarda temsil etme fırsatı tanınmış olacak.

Düzce Kent Konseyi Halk Oyunları Ekibi ilk dersine Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi - Aynalı Salonda
Halk Eğitim Merkezi Usta Eğitici Pakize Sadık Koordinatörlüğünde
başladı. Kadın Meclisi üyeleri ve katılımcı üyelerden oluşan Halk Oyunları Kurucu Ekibi ilk gösterisini 8 Mart Kadınlar Günü'nde yapmayı planlıyor.

İnsanların duygularının ve kültürlerinin bir yansıması olan Halk Oyunları, sevincimizin, üzüntümüzün, yaşantımızın her alanındaki hüzünlerimizin, mutluluklarımızın, kavgalarımızın, savaşlarımızın müzikle birleşerek hareketlere dönüşmüş halidir. Yaptığımız her çalışmanın öznesi insandır, hemşehrilik bilincini yerleştirmek ve kente aidiyet duygusunu pekiştirmektir. Geleneksel halk kültürümüzün bir yansıması olan halk oyunları alanında da ekip kurarak kadınlarımızı halk oyunlarıyla buluşturduk. Halk oyunları ekibimizin kısa sürede büyüyerek gelişeceğini, Düzce'mizi temsil etme noktasında bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. 
Eğitimci desteği için Düzce Halk Eğitim Merkezi'ne,
Salon tahsisi için Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü - Düzce Gençlik Merkezi'ne çok teşekkür ederiz.
@avukatalidilber