Kent Konseyleri Göç Alan Kentlerde Kentlilik Bilinci'ni konuştu.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Marmara Bölge ( TKKB ) Toplantısı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde '13 - 16 Ekim 2022 Tarihleri arasında Wellborn Luxury Hotel'deGöç Alan Kentlerde Kentlilik Bilinci' teması ile gerçekleştirildi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi olan Kent Konseylerinin ve Bölge Kent Konseylerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmaları Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali KORKMAZ ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı - Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak TAŞTAN tarafından gerçekleştirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir BÜYÜKAKIN, Kent Konseyleri Birliği 13. Dönem Başkanı Ve Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak TAŞTAN ’ın Katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumun 2.oturumunaa ise, Gazeteci Deniz BAYRAMOĞLU moderatörlük yaptı.
Düzce Kent Konseyi'nin de katıldığı Marmara Bölgesi Kent Konseyleri toplantısında, kent konseyinin önemini, bölgesel olarak yapılabilecek çalışmaları, kent konseyi yönetmeliği ve iyi örnek projeleri değerlendirildi. Düzce Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer YÜKSEL'in sunumu ile Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali 'İyi Örnek Proje Uygulamaları'nda örnek gösterilen 9 Kent Konseyi arasında yer aldı.
'Göç Alan Şehirlerde Kentlilik Bilinci' nasıl oluşturulur?
Konusu ile birebir bağdaşan Düzce'nin Markalaşan, gelenekselleşen, birlik ve beraberliğinin sembolü olan #DüzceOtlarıBereketFestivali' nin kuruluş hikayesi, etkinlik süreci, etkinlik içerisinde yapılan çalışmalar, sürecin işleyişi, kente kattığı değer, kurumsal işbirlikleri ve yarattığı sinerji, pekiştirdiği hemşehrilik ruhu ve #Düzceli olma vurgusu katılımcılarla paylaşıldı.

Düzce'nin festivalinin markalaşma sürecinde emeği geçen, iyi uygulama örnekleri arasında yer alarak bu gururu bizlere yaşatan, desteklerini esirgemeyen
Düzce Valiliğine, Projenin uygulanması noktasında tam desteği ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye, Düzce Belediyesi'ne, paydaş ve destekçimiz olan tüm kurumlara ve kuruluşlara ve projemizin uygulayıcısı Kent Konseyi Kadın Meclisi'ne, güçlenmesi ve duyurulması noktasında desteğini esirgemeyen basın mensubu arkadaşlarımıza, festivallerde yer alan Stk, Kooperatif, üye, temsilcilerimize, katılımcılara, Düzceli hemşehrilerimize, tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederiz.
Örnek İyi Uygulamalar arasında yerini alan Düzce Otları Bereket Festivali'ni hep
birlikte, hemşehrilik çatısı altında, kentlilik bilinciyle başardık.

Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali ile alakalı tüm bilgilerin yer aldığı Web Sitemize https://www.duzcebereketfestivali.com/ adresinden ulaşabilirsiniz