Temiz Bir Dünya İçin; Dünya Temizlik Günü!
Düzce Kent Konseyi olarak Let's Do it Düzce İl Temsilciliğinin daveti üzerine çöp körlüğüne dikkat çekmek mottosuyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine katıldık.
Her yıl Eylül ayında 180 ülkede eş zamanlı düzenlenen Dünya Temizlik Günü çalışmaları ve atık bilinci oluşturmaya yönelik faaliyetler yapan olarak düzenlenen etkinliğe Düzce'de bulunan kurum, kuruluş, STK ve özel farkındalık gruplarının temsilcileri bir araya geldik.
Bahçeşehir ( Kalıcı Konutlar ) Bölgesinde bulunan Kent Ormanı ve çevresinde sembolik nitelikte gerçekleşen etkinlik; çevre kavramında nelere dikkat etmemiz noktasında adeta bir yol haritası, bir yön levhası oldu.
Yapılan uygulamada yer almamız; çevre bilinci oluşması ve oluşturulması açısından çok önemlidir. Daha temiz ve daha farkında yarınlara sıfır atık konusunda daha bilinçli nesillerle ulaşabileceğimizi biliyoruz. Öğrenilen hatta görerek öğrenilen bu kavram farkında ne kadar dikkatli olmamız gerekliliğini bir kez daha ön plana çıkarmıştır. Farkında bile olmadan attığımız her çöp için bir başkasının belinin bükülmesi, bir başkasının üzerine yük olarak geri dönüyor olması hepimizin düşünmesi gereken bir konudur.
Amacımız geleceğin her anlamda gelişen Düzce'nin farkındalıklarıyla ve bilinçli olarak oluşumuna destek olmaktır.
Geniş anlamda ele aldığımız çevre bilinci ile alakalı her türlü çalışmanın yanındayız , merkezindeyiz. Doğayı koruyan, çevre haklarına saygılı, başkasının yaşam alanları hakkını gözeten, yaşam hakkına saygı duyan, çevreyi kirletmeyen bilinçli bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bilinçli nesiller yetiştirmeyi önemsiyoruz.