Düzce Kent Konseyi Çölyak hastalığının farkındalığını artırmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarına başladı. İşbirliği içerisinde yürütmeyi plânladığı çalışmalarına ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü personeli Hemşire Filiz Elif SAMANCI  (Çölyak Annesi) vasıtasıyla Uzm. Dr. Meltem Pınar Karabel'in sunumunu gerçekleştirdiği 'Bilgilendirme Toplantısı' ile başladı. 

Kadın Meclisi üyelerimize, vatandaşlarımıza ve katılımcı Çölyak hastalarına Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sunumla Çölyak nedir? Belirtileri ve hastaların yaşamlarında karşılaştığı zorluklar ve çözüm yollarını öğrendik. Bağışıklık   sisteminin buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten maddesine verdiği anormal tepki olarak tanımlanan ve dünyada her 100 kişiden 1’inde görülen Çölyak hastalığı, Türkiye'de de 250 bin ile 750 bin kişinin muzdarip olduğu bir sağlık sorunu olarak bilinen Çölyak hastaları için somut bir adım daha atarak bugün Filiz Elif SAMANCI ile birlikte Düzce Belediyesi Beltur İşletmeleri Genel Müdürü Erdem Erdal Yılmaz ile görüşme yaptık. Görüşme neticesinde Düzce Belediyesi sosyal tesislerinden olan Kusursuz Kafe'de Çölyak Hastaları için menü oluşturulabilmesi için  çalışmalara başlanacağı müjdesini aldık. 

Akabinde 2. ziyaretimizde Düzce Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç görüşerek, açılacak olan 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki bütün  Kantin İşletmeleri Sözleşmesine gerektiğinde Çölyak hastaları için menü bulundurulması noktasında ek madde konulması talebimiz kabul edildi. Dezavantajlı bir sağlık problemi ile yaşamak zorunda olan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, sağlıklı bireylerle eşite yakın haklarla hayatlarına devam edecekleri bir Düzce bir Türkiye için Düzce Kent Konseyi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte karşılaştığımız, empati ve yüksek farkındalıkları ile hastalarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza atan, destekleyen kolaylaştıran herkese çok teşekkür ediyoruz.