🌳🌲 Çölleşme ve kuraklık sonucunda su kaynaklarının tükenmesi, bitki örtüsünün tahribi, erozyon ve biyoçeşitliliğin azalması gibi doğal ortamdaki bozulmanın yanında; yaşam kalitesinin düşmesi, kıtlık ve göç gibi sosyoekonomik sorunlar da ortaya çıkan kuraklık ve Çölleşme ile mücadelede ormanların ve ağaçların toprak ve su koruma işlevi giderek daha önemli hale gelmektedir. 🌳🌲
Tam bu mihvalde geçmişimize, topraklarımıza, tarihimize, dünümüze sahip çıkarak yarınlarımıza daha yeşil, daha korunaklı, yaşanan, yaşayan güvenli bir şehir, bir Türkiye bırakmak için geçmişe ses, geleceğimize nefes olmak zorundayız.
Dünyamızın geleceği, alacağımız önlemler ve çevreye yaklaşımımızla doğrudan alakalı olduğu bilincinden hareketle doğal kaynak kullanımımızı düşürmeli, doğayla dost ürünler tüketmeli; bu özel kenti ve ülkeyi gelecek nesillere güvenle aktarmalıyız.
Hep birlikte kuraklıkla mücadele ederek kuraklığın yıkıcı etkilerinin üstesinden gelebilir ve geleceğimizi koruyabiliriz. 🍀🌿
Kuraklık ve Çölleşme ile
Mücadele Günü kapsamında;
Düzce Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu,
Kültür, Sanat Turizm Çalışma Grubu
Kadın Meclisi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Komisyonu ile birlikte, farkındalıık oluşturmak için 19Haziran 2022 Pazar günü Düzce Belediye Meydanından Kalkış ile gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü ve farkındalık gezisi düzenledi.
📍 5 yıldır özel gereksinimli bireylere istihdam sahası açan Kusursuz Kafe'de çay molası ile güne başladık.
📍 Son 3 yıldır Düzce Belediyesi tarafından hız kazandırılan kazı alanında yapılan çalışmalarını işin uzmanı arkeologlardan dinledik. Düzce'nin tarihini öğrendik.
📍 Düzce'nin Manevi koruyucusu, 600 Yıl dünyaya hükmetmiş Osmanlı İmparotorluğu'nun kurucularının en yakın 7 güvenilir arkadaşından biri olan Konuralp Gazi'nin Türbe Ziyaretinde kentin manevi hakanına dualar ettik.
📍 Tarihi hafızasıyla herkesin mutlaka görmesi gereken 'Konuralp Müzesi' ziyareti ve akabinden göçmen Kuşların göç yolu otağı Efteni Gölü ile başlayan gezi rotamız,
📍Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı ile tamamlandı.