Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’na kadar en zor koşullar içinde bile bağımsızlığını koruyan ulusumuzun;  birliği ve beraberliği geleceğimizin ve gücümüzün simgesi ve güvencesidir. Yüce Türk Milletinin ordusuyla tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişindeki en sağlam yapı taşlarından biridir. Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz ve Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümünü, millet olarak hep birlikte kenetlenerek tek yürek ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Aziz milletimiz dün Çanakkale'de, İstiklal Harbinde olduğu gibi, bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik saldırılara karşı geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama, azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bu zafer göstermiştir ki, vatan bölünmez bir bütündür ve milletimiz var oldukça ay yıldızlı bayrağımız gökyüzünde dalgalanacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti, tek devlet olarak şanlı Türk Bayrağı altında geleceğe güvenle bakmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 

Bir ulusun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği, milli mücadele sürecinin büyük adımı, zaferin  100. Yılında; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ,   kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Aziz Türk milletinin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

                                                                                              Düzce Kent Konseyi Başkanı 

 Av. Arb. Ali DİLBER