Düzce Belediye Başkanlığı ile Düzce Fırıncılar Pastaneciler Tatlıcılar ve Börekçiler ve Sanatkârlar Odası "Halk Ekmek" protokolü imzalandı.
Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol tanıtım toplantısına Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali DİLBER 'de katıldı.
İmzalanan protokol ile en az 3 yıl boyunca vatandaşlara belirlenen noktalarda yüzde 25 indirimli halk ekmek satışı yapılacak.  1 Eylül’den itibaren aynı gramaj ekmek 3 TL’den satılacak.
İhtiyaç sahibi vatandaşların daha uygun bedelle ekmek satın alabilmesi için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından girişimlerine başlanan Halk Ekmek uygulaması 3 yıl boyunca devam edecek.
GÜNDE 10 BİN EKMEK SATILACAK
İlk etapta 5 adet ekmek satış noktasının olacağı Halk Ekmek’te günlük 5 bin adet ekmek satışı olacak. 5 bin adet ile başlayıp 10 bin ekmeğe kadar çıkacak.
Hedef kitle, ekmek alırken fiyatını hesaplayarak bütçesi dar olan vatandaşlarımızdır.
200 bin ekmek satılan Düzce’de yüzde 10 baz alınarak, esnaflar ve dinamikleri hesaplanarak yapılan en optimum çalışma hayata geçiyor.
AYNI EKMEK AYNI GRAMAJ FİYAT 3 TL
Halk Ekmek satış noktalarının alt yapı hizmetlerini ve çalışanı Düzce Belediyesi tarafından karşılanacak olup, satış noktalarında yüzde 25 oranında indirimli ekmek satışının yanı sıra simit ve poğaça satışı da yapılacak. 4 TL olan ekmeğin fiyatı halk ekmek büfelerinde 3 TL olarak satılacak. Aynı gramajdaki ekmek 3 TL olacak.
6 GÜN SATIŞ OLACAK
Halk Ekmek satış noktalarının denetimi haftanın 6 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi) (07:00 - 10:00) ve (16:00 - 19:00) saatleri arasında belediye tarafından görevlendirilen personel tarafından yapılacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak bu protokol için öncelikle Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk ÖZLÜ'ye ve Düzce Fırıncılar Pastaneciler Tatlıcılar ve Börekçiler ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim KORKMAZ'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. 22.08.2022