Aile içi Şiddeti Eğitimlerle önlemeye kararlıyız.
Günümüzde tüm dünyada, evde, eğitim hayatında, çalışma hayatında, sporda, medyada, sosyal ve siyasal hayatta fiziki, ekonomik, psikolojik, cinsel, sözlü, dijital ve sair şiddet yoğun bir şekilde karşımıza çıkan şiddetin sağlıklı bir şekilde önüne geçebilmenin en kolay yolunun eğitim olduğunu düşünmekteyiz. Öğrenilen bir olgu olan şiddet, insanın onuruna, yaşam hakkına, özgürlük ve güvenliğine, özel hayatına ve aile hayatına, sağlık hakkına, sosyal yaşamına zarar vermektedir.
Çok çeşitli olumsuz etkileri ve sonuçları olan şiddet insan haklarını ihlal ve tehdit etmektedir. Şiddetin önlenmesinde sadece devlet değil, toplumu oluşturan ilgili bütün özel ve tüzel kişiler de kendilerini ilgilendirdiği ölçüde sorumludur. Birbirlerinin haklarına saygı duymayan kadın veya erkek tüm bireyler, başkalarının haklarına saygıyı öğretemeyen, haklara saygı göstermeyen şiddet üreten herkes sorumludur. Bizler, şiddeti önlemek adına gerekli önlemleri alarak şiddetin yayılmasına sebep olan ne varsa bertaraf etmeye kararlıyız.
Toplumun ahlaki dejenerasyona sürüklenip toplumun en temel birimi aileyi parçalama, bireyi yok etmenin önündeki tüm engelleri aşacağımıza olan inancımız tamdır. Cinsiyet farkı gözetmeden, insan odaklı çalışmaları tercih ederek şiddetin önlenmesi için alınması gereken önleyici tedbirlerin başında eğitimi koyduk. Şiddete yönelik farkındalık, değer kazanımı ve değer yozlaşmasının önlenmesi için ilgili bütün kişi, birim kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde tam da Kent Konseyinin misyonuna yakışan bir şekilde gereken her noktada devrede olmaya devam edeceğiz.
Bu bağlamda;
Düzce Valiliği Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü - Şönim Koordinatörlüğünde
Düzce Kent Konseyi destekleriyle 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimleri Düzce Delta ALFA Çorap Fabrikası çalışanlarının TAMAMININ katılımıyla gerçekleştirildi
.
Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi büyük salonda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimleri Şönim - Psikolog Fatma Hasret Işık tarafından verildi. 3 ayrı zaman diliminde 900 kişiye bu eğitimleri ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitimlere katılım sağlayan Delta ALFA Çorap Fabrikasının değerli çalışanlarına Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü - Şönim Müdürlüğüne ve toplantı salonunu eğitimlerimiz için tahsis eden Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne ve kentin gündemine eğitim gibi değerli bir konuyu taşıyan güzide basın mensuplarımıza çok teşekkür ederiz. 19.07.2022
Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali DİLBER